a vőlegény ruhája
Esküvő

A vőlegény ruhájának kiválasztása

Az esküvői öltöny kiválasztása legalább annyi fontos döntéssel jár, mint a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása. Fontos, hogy jól dönts, hiszen amilyen ünnepi öltözetet választasz, abban kell eltöltened majd életed legszebb napját! A budapesti Heilemann Öltönyház segítségével összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet a hamarosan megnősülő férfiaknak. Bízunk benne, hogy neked is sikerül majd megtalálnod a hozzádillő esküvői öltönyt a Heilemann öltönyházból. Szánj elegendő időt a megfelelő vőlegény öltöny – esküvői szmoking – frakk ruha – zsakett kiválasztására, bármilyek is legyen a kiválasztott ruhadarab a nagy napodra!

Tippek vőlegényeknek:

Ne halogasd a vásárlást!
Ne várj túl sokáig az öltöny megvásárlásával! Legkésőbb 1 hónappal az esküvőd előtt menj el egy öltönyházba: kérj tanácsot, és vedd meg a megfelelő, neked tetsző darabot. Hasznos lehet, ha előre megfontolod, milyen típusú viseletet szeretnél az esküvődre (öltöny, frakk, zsakett, szmoking).

Kapkodnod nem érdemes!
Fontos az idő beosztása! Az esküvői öltöny kiválasztását nem szabad a legutolsó pillanatig halogatnod. Ez az esemény különleges, ezért jól kell döntened, ehhez pedig nem kevés időre lesz szükséged!

Egyediség – fontos számodra?
Akár egy egyszerű üzleti öltönyt is választhatsz, ha később is szeretnéd viselni más eseményeken. Viszont ne gondolkozz egyszerű üzleti öltöny beszerzésén, ha valamilyen egyedi és különleges öltözetben szeretnél megjelenni a násznép előtt. Így az esküvői összeállítás nyugodtan tobzódhat az ünnepi eleganciában. Felejtsd el az előítéleteket, nyiss valami új és egyedülálló stílus felé.

Kérj segítséget az eladóktól!
Bátran kérdezz meg egy hozzáértőt, aki segít kiválasztani a megfelelő esküvői ruhát. Az öltönyüzletekben dolgozó gyakorlott eladók tudják, kinek mi illik az alkatához és stílusához, így könnyen ki tudják választani a számodra megfelelő fazont. A tanácsadással elkerülheted, hogy egy rosszul választott szmokingban feszengj egész este.

Részletek is fontosak!
Ne felejtsd el: az esküvői öltöny önmagában még nem elegendő. Ha már megvásároltad az inget, ceremónia mellényt, nyakkendőt és díszzsebkendőt, még akkor is hiányzik a zokni, a cipő, a mandzsettagombok és sok egyéb kiegészítő.

A vőlegény és tanúja össze is öltözhet

Figyelj az összhatásra!
Amennyiben nem abban az üzletben vásárolod az esküvői viseleted, ahol a menyasszony a ruháját, vigyetek anyagmintát párod menyasszonyi ruhájából. Így a két ruha színét és anyagát tökéletes összhangba tudod hozni.

Nem szabad szürkének lenned!
Ha az esküvőre inkább egyszerű és visszafogott öltönyt választasz, színesítsd megjelenését egy ünnepélyes esküvői mellény szettel. A virág, vagy növényi mintás, brokát anyagból készült darabok mellett választhatsz erősebb színeket is.

A zakót levéve az esküvői mellény szett továbbra is “öltöztet”

Ne spórolj az ingekkel!
A nagy napra bátran vásárolj legalább két inget is magadnak. Különösen akkor érdemes betárazni plusz darabot, ha az esküvő meleg nyári napon van – ilyenkor akaratlanul is beleizzadsz az ünnepi szerelésedbe. Az izgatottság még inkább meggyorsíthatja a verejtékezést.

Csak a tökéletes lehet megfelelő!
Előfordulhat, hogy a kiválasztott esküvői öltönyt a tökéletes megjelenés érdekében testalkatodhoz kell igazítani. Az öltönyházakban már a próbánál megmondják, mi az, amit át lehet és át kellene szabni, és ezt az esküvő előtt meg is teszik. Arra mindenképpen érdemes rákérdezned, hogy az átalakítás ingyenes-e, mert számos helyen jelentős költséggel járhat.

Back To Top