menyasszonyi ruha kiválasztása
Esküvő

Menyasszonyi ruha kiválasztása

Esküvői ruhát választani örömteli feladat és óriási nagy élmény.

Az esküvői előkészületeknél az egyik legfontosabb a menyasszonyi ruha kiválasztása, hiszen a menyasszony ruháját a fotókon egy életen át lehet csodálni, míg az esküvő más részletei már csak emlékezetünkben vannak meg.
Az esküvői ruha kiválasztása hosszú és izgalmas folyamat. A menyasszonyok még mielőtt felkeresnék valamelyik esküvői ruhaszalont, már több helyen tájékozódnak az aktuális menyasszonyi ruha divatról.
Elsőként az interneten érdemes nézelődni és kiválasztani azt a pár szalont, ahol elképzeléseinknek legjobban megfelelő menyasszonyi ruhát találtunk. Aztán vannak a különböző esküvői katalógusok, újságok, magazinok.

Esküvői ruhát választani csak akkor induljunk el, amikor megvan az esküvő időpontja. Ez azért fontos, mert ha nem tudjuk a szalonban megmondani az esküvő napját, akkor nem tudják megmutatni, hogy mely menyasszonyi ruhák szabadok még arra a napra.
Válassz ki kettő, három, maximum négy ruha szalont, amelyek kínálatában találtál olyan esküvői ruhát, mely megközelíti elképzelésedet. Mielőtt elindulnál, érdeklődj telefonon a kiválasztott szalonoknál, hogy az általad kinézett ruhák megtalálhatóak-e a szalonban, valamint be tudsz-e jelentkezni egy időpontra, amikor csak veled foglalkoznak.
Kérdezd meg azt is, hogy felszámítanak-e díjat az esküvői ruha próbáért és ha igen, akkor ezt beszámítják-e a kölcsönzési díjba kölcsönzés esetén?

Mondd el a körülbelüli elképzelésedet és kérd meg az eladót, hogy mutassa meg azokat a modelleket, amik a te méretedben ennek megfelelnek.
Nem érdemes a fogason lógó menyasszonyi ruhákat egyesével megnézegetni, mert teljesen más hatást keltenek felpróbálva.

Vegyük figyelembe a kényelmi szempontokat is, mert lehet, hogy egy menyasszonyi ruha ellenállhatatlan, de pár óra viselés alatt már kibírhatatlan.

Túl korai döntésnél lemaradhatsz a legújabb esküvői ruha kollekciókról, túl későinél pedig a te napodra már lehet, hogy lefoglalták mások a legszebb menyasszonyi ruhákat.
Minimum 2-3, maximum 6 hónappal az esküvő előtt ajánlatos lefoglalni a menyasszonyi ruhát.

Ne halogassuk a döntést, mert megelőzhet más. Foglaló nélkül nem várható el, hogy az esküvői ruhát számunkra biztosítsák a megfelelő időpontra. Ami nagyon fontos, hogy utána már ne nézzünk és ne próbáljunk több menyasszonyi ruhát!

Az esküvői ruhát általában 3-4 napra kapjuk kölcsön: az esküvő előtt 1-2 nappal, s az esküvő után 1-2 nappal vissza kell azt vinni.
Feltétlenül úgy vigyázzunk a kölcsönzött menyasszonyi ruhára is, mintha a sajátunk volna!  A szalonok a menyasszonyi ruha elvitelekor kauciót kérnek, éppen azért, hogy a menyasszonyi ruhát sértetlen állapotban visszakapja és az esetleges sérüléseket kiküszöbölje.

A menyasszonyi ruha próbára testszínű vagy fehér fehérneműt és harisnyát vegyél fel, parfüm-mentes deo-stiftet vagy dezodort használj. Lehetőleg ne sminkeld ki magad, a próbálgatás során az arcpirosító a rúzs és alapozó nagyon könnyen foltot hagy a ruhán.
A fejdíszt és a többi kiegészítőt is ajánlatos a ruhával együtt kiválasztani. Amikor rajtad a ruha, akkor látod a legjobban, mi is áll jól hozzá.
Nagyon figyelj rá, mert sok szalonban súlyos pénzeket kérnek el a kiegészítőkért, viszont vannak olyan szalonok is ahol a ruhához adják, a kölcsönzési díj tartalmazza a kiegészítőket. Feltétlenül kérdezz rá, nehogy kellemetlen meglepetés érjen. Valamint a ruha kölcsönzési díjába ezt bekell kalkulálnod, tehát nem mindegy, hogy a kiegészítőkre mennyit kell még ráfizetned.
Legtöbb menyasszony visz magával valakit a próbára. Nem mindegy, azonban, hogy kit! Bizonyára kitűnő tanácsot fog adni és tényleg a legelőnyösebb ruhát segít kiválasztani az édesanya, az idősebb lánytestvér vagy akár a leendő anyós. Vigyázz viszont a barátnőiddel! Vizsgáld meg a szavaikból, viselkedésükből, nem irigykednek-e a menyasszonyra? Ilyen esetben félő, hogy az ő tanácsuk nem lesz megszívlelendő.
Vőlegényedet öltönyben ne hívd el a próbára. A férfiak köztudottan kevésbé lelkesednek a vásárlásért, a ruha próbákért. Nem beszélve arról, hogy jó betartani a szokást, miszerint a vőlegény csak az esküvő napján láthatja teljes pompájában a menyasszonyt.
Akkor lesz helyes a döntésed, ha a menyasszonyi ruha nemcsak jól áll rajtad, hanem jól is érzed magad benne. Különlegesnek, de mégsem úgy, mintha nem is Te lennél. Az viszont egyáltalán nem baj, ha a tükörből mégis egy kicsit más személy pillant rád, hiszen menyasszonyi ruhát viselni nem egy mindennapi dolog, hanem egy különleges és fontos esemény az életünkben, ezen a napon pedig különlegesen kell lennünk.

Back To Top